June 23, 2020 0

Η τοποθέτηση της μουσικής σου σε ένα μέσο με υψηλό status είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε έκθεση για τη μουσική σας (και να κερδίσετε λίγα χρήματα).

Αλλά πώς τοποθετείτε τα τραγούδια σας σε ταινίες και τηλεόραση;

Λοιπόν, ένας τρόπος είναι να εγγράψετε τη μουσική σας στο πρόγραμμα αδειοδότησης συγχρονισμού κάποιας εταιρίας και να συμπεριληφθεί σε έναν προ-εκκαθαρισμένο κατάλογο μελωδιών που διατίθεται στους επόπτες μουσικής που αναζητούν τη σωστή μουσική που ταιριάζει στο έργο τους.

Εάν αποφασίσετε να μπείτε στο νερό της αδειοδότησης μουσικής μόνοι σας, χρειάζεστε μια σταθερή στρατηγική τοποθέτησης συγχρονισμού.

Πέντε βήματα για να καταφέρετε τη τοποθέτηση της μουσικής σας.

Στείλτε το κατάλληλο υλικό.

Στοχεύστε τα έργα που χρειάζονται το είδος της μουσικής που έχετε ήδη δημιουργήσει. Για τηλεοπτικές εκπομπές, παρακολουθήστε πολλά επεισόδια για να αποκτήσετε μια αίσθηση για τη διάθεση και το είδος της μουσικής. Είστε σίγουροι ότι ταιριάζετε; Για παράδειγμα, το moody industrial rock πιθανώς δεν είναι ιδανικό για το The Office, αλλά μπορεί να λειτουργήσει στο Breaking Bad. Το αγαπημένο σας τραγούδι δεν πρόκειται να λειτουργήσει στο Clash of the Titans 18, αλλά θα μπορούσε να είναι ιδανικό για το Spiderman 8.

Έρευνα νέων έργων που βρίσκονται σε παραγωγή.

Υπάρχουν μερικοί εξαιρετικοί πόροι που μπορείτε να ελέγξετε για να δείτε ποια έργα είναι στη διαδικασία παραγωγής, από ποιους και πότε. Για παγκόσμια project, ελέγξτε το Hollywood Reporter και κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Industry Tools” και μετακινηθείτε προς τα κάτω στις σελίδες “in production” για ταινία και τηλεόραση.

Για έργα που γίνονται στη χώρα μας, ψάξτε σε τοπικές εφημερίδες ή sites για νέα σχετικά με εκπομπές και ταινίες που βρίσκονται σε παραγωγή. Ορισμένοι από αυτούς τους ιστότοπους ενδέχεται να διαθέτουν υπερβολικά πολλή πληροφορία, αλλά αξίζουν τον κόπο εάν ενδιαφέρεστε σοβαρά για τη μετάδοση μουσικής για ταινίες και τηλεόραση.

Μάθετε ποιος είναι ο επόπτης μουσικής για έργα που βρίσκονται σε παραγωγή.

Οι επόπτες μουσικής είναι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για το τι χρησιμοποιείται η μουσική στην ταινία και την τηλεόραση. Είναι επίσης υπεύθυνοι για τη διαπραγμάτευση των όρων αυτής της χρήσης μεταξύ του κατόχου πνευματικών δικαιωμάτων, δηλαδή εσάς, και των στούντιο.

Εάν μπορείτε να επιτύχετε μια καλή σχέση εργασίας με έναν από αυτούς τους επόπτες μέσω τηλεφώνου ή email, θα είστε μπροστά από το παιχνίδι. Αυτοί οι άνθρωποι διαχειρίζονται λίστες με όλες τις συγκεκριμένες σκηνές σε διάφορες εκπομπές ή κινηματογραφικά έργα που χρειάζονται ακόμα μουσική για να υποστηρίξουν το επιδιωκόμενο συναίσθημα του τι συμβαίνει στην οθόνη.

Πριν από 10 ή 15 χρόνια, θα ήταν δύσκολο να ενθουσιαστεί ένας υπεύθυνος μουσικής για μια ανεξάρτητη κυκλοφορία μουσικής, αλλά σήμερα τους αρέσει να ανακαλύπτουν νέους καλλιτέχνες και να τους παρουσιάζουν στους θεατές.

Επικοινωνήστε με τους επόπτες μουσικής.

Εδώ αρχίζεις να σφυρηλατείς ολόκληρη την «καλή σχέση εργασίας» που αναφέρθηκε παραπάνω. Τα επιχειρηματικά συνέδρια και τα συνέδρια της μουσικής είναι ένας τρόπος για να έχετε μέγιστες ευκαιρίες δικτύωσης με ελάχιστη δέσμευση χρόνου. Ρίξτε μια ματιά αν υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με τις τοποθετήσεις συγχρονισμού. Επίσης, ένα καλό παλιομοδίτικο email δεν κάνει κακό ποτέ. Ενημερωθείτε ευγενικά για τις μουσικές ανάγκες τους και αναφέρετε μερικούς τρόπους με τους οποίους πιστεύετε ότι τα τραγούδια σας μπορεί να ταιριάζουν. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να έρθετε σε επαφή με έναν επόπτη μουσικής είναι μέσω μιας αξιόπιστης παραπομπής από κάποιον άλλο που έχει ήδη μια καλή σχέση μαζί τους.

“Στείλτε το υλικό σας, παρακαλώ!”

Κάποιος έδειξε ενδιαφέρον για τη μουσική σας! Αυτό είναι υπέροχο. Φροντίστε να το κάνετε να φτάσει το συντομότερο δυνατό. Τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής είναι πολύ αυστηρά. Στείλτε το την επόμενη μέρα ή το πολύ τη δεύτερη. Αυτά τα πακέτα είναι πάντα πιο συναρπαστικά στη λήψη, έτσι;

Καλό είναι να φεύγουν μόνο τα υψηλής ποιότητας αρχεία σας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκπομπές. Βάλτε πρώτα το ισχυρότερο υλικό σας και συμπεριλάβετε μόνο 2 ή 3 τραγούδια. Πάντα να τους αφήνετε να θέλουν περισσότερα.

Tags:

Leave a Reply